Zuid Amerikaanse Flamengo plaatst zich voor WK voor clubs

CR Flamengo is de zesde en één na laatste club die zich geplaatst heeft voor het WK voor clubteams. Flamengo mag zich dit seizoen kampioen van de Copa Libertadores (Zuid-Amerika) noemen.

De finale van de CONMEBOL Copa Libertadores werd gespeeld op 23 november. CR Flamengo won deze finale van River Plate door in de 90e minuut en in blessuretijd een 0-1 achterstand om te buigen naar een overwinning.

Na een kwartier spelen kwam River Plate op voorsprong door een doelpunt van Rafael Borre. Pas in de 90e minuut wist spits Gabigol de stand weer gelijk te trekken, om vervolgens in blessuretijd de winnende treffer te maken.

Bij zijn eerste doelpunt trok Borre zijn shirt uit en kreeg geel. Toen zijn club op voorsprong stond, beging hij een overtreding en moest vroegtijdig van het veld vertrekken met rood.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-11-2019 12:20 | Bijgewerkt op: 24-11-2019 12:20 | Auteur: Patrick de Graaf

Reageren

Meer reacties tonen

Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

CR Flamengo is de zesde club die zich geplaatst heeft voor het WK voor clubteams. Flamengo mag zich dit seizoen kampioen van de Copa Libertadores noemen.